December mødet 2019

Julemødet blev afviklet med traditioner, både med hensyn til mad, præst, nissehuer, gaver og julemand.

Den største afvigelse fra traditionerne var at der ved dette møde blev optaget 5 nye medlemmer af marineforeningen. Det er ikke normalt at vi optager personer ved december mødet.

Formanden kunne konstatere at alle ikke havde gaver med og derfor bad han de pågældende om at sige at de "ikke havde været artige" når julemanden senere ville forære dem en gave.

Fødselarer:
834 Steen Mikkelsen 75
744 John Jæger Christensen 75
611 Flemming Sørensen 80

Efter lidt forvirring blev følgende nye medlemmer kaldt på broen og optaget.

925 Tommi H. Stidsen
Tommi har sejlet snart 40 år i Marinehjemmeværnet.

929 Asger Stange
Asger var glad for den gode modtagelse. Han har været i forsvaret i mange år men ikke sejlet. Han er lige flyttet herover fra Sønderjylland. Taler sønderjysk men han kan også tale så andre kan forstå det.

926 Bjørn Jensen
Bjørn havde ikke været i marinen men været i hærens materielkommando.
Han har været dykker og været med til at finde Dannebrog i Køge bugt. De opmålte den og han havde desuden været med til at bjærge kanoner og andet fra vraget. Han er Brøndby borger og har boet der hele livet. Har tit kørt forbi heroppe og haft lyst til at komme ind det her hus

928 Thorleif E. Arneberg
Thorleif havde engang hjulpet en sømand med at bygge et skib i en romflaske. Han var med til at tømme flasken. Han havde sejlet med sin ex-svigerfar og været søspejder. Blev afvist af Ørkenens sønner så han tænkte at det var her han skal være.

927 Claus J.Jensen
Claus oplyste at det var hans svoger Steen Mikkelsen der havde opfordret ham til at melde sig ind. Han sagde han er fuld af løgn og han sejler hele sommeren på vandet. Ligger ved siden af marinekutteren. Kigger i forbi giver han en lille en.

Alle nye medlemmer fik en kæmpejulestjerne med hjem.

Frank Urban forærede Marineforeningen en Gasgrill til en værdi af 6.000 kr. som han havde vundet i en Vestfyen konkurrence. Vi drikker mange Willemoes øl og hvis man indsendte bon for indkøb af de øl kunne man vinde og det gjorde jeg så.. Formanden donerer en gasflaske til grillen.

Kim fortalte at alle præmierne var blevet trukket i lotteriet og efter mødet ville de blive udleveret fra depotet. Tillykke med gevinsterne.

Distriktsformand Gert Allan Larsen fortalte om det traditionelle arrangement med julegudstjeneste og kranselægning som starter kl. 1030 i Holmens Kirke med kranselægning ved Mindeankret i Nyhavn kl. 1200. Efterfølgende er der en lille forfriskning omkring ankeret. Det er et hyggeligt arrangement.

Søren Andersen gjorde opmærksom på at det nu var sidste frist for tilmelding til turen til Sønderland. Fristen er den 20. december. Mange taler om det men melder sig ikke. Med hensyn til Ål så bliver de solgt til lørdagsåbent og om onsdagen til arbejdsholdet.

Henning Aadorf fortalte at der var gratis medlemskab i skyttelav resten af året.. (Et godt tilbud da der ikke er flere skydninger i år).

Steen Mikkelsen blev kaldt på broen igen og blev også hyldet af Skyttelavet.

Der havde været Garderskydning - 27 mand og vi havde en god skydning og bagefter mad. Garderne vandt med 10 - 12 point. Den bedste garder skød men vores Morten skød ligeså meget.

6. januar er sidste frist for våbenkontrol. Vi er også presset af myndighederne.

Juleafslutning på mandag kl. 19 alle er velkommen gløgg og æbleskiver. Ubådsspil. Meld til mig i aften.

Han ønskede alle en god jul og et godt nytår.

Aftenens foredragsholder Orlogspræst Frank Bjørn Christensen fortalt spændende historier om jul i Holland og på flådens skibe.

Julemanden kom også til Brøndby Marineforening og gav gaver til de artige medlemmer.