November mødet

Efter de sædvanlige 5 glas kl. 18:30, flaget var sat og ”Kong Christian” afsunget, bød formand Michael velkommen og sagde, at han havde nogle meddelelser til os alle sammen.

Formanden sagde: ”Vi har en foredragsholder i aften, det er Søren Lomme Larsen som I vil høre meget mere til om et øjeblik.
Søren har været redningsmand i Hvide Sande i 40 år - det er lige så længe som jeg har været medlem her; det er altså længe.”

Formanden fortsatte: ”Jeg vil gerne se nogle mennesker heroppe. Jeg skal bede 657 Flemming Rasmussen og 852 Peter Humphreys om at komme herop”
”Flemming bliver om et kort øjeblik 75 år og Peter bliver 50 år. I får hver en flaske og 3 skæpperær - tillykke til jer begge.”

Formanden bad herefter 709 Ivan Christensen, 712 Anders Hansen og minsandten også 713 Johann Jacobsen om at komme på broen.
”Disse tre ualmindelig flotte fyre (stor moro i salen) faktisk er kommet her i 25 år.”
De fik påsat de nye symboler for 25 års tjeneste samt selvfølgelig 3 skæpperær.

Formanden fortsatte med de øvrige jubilarer, som er hhv. 817 Morten Aadorf, som har 15 års jubilæum samt 909 Søren Laust Nielsen og 910 Klaus Rokatis som begge har 5 års jubilæum.
”Kan I mon huske da I kom her for første gang?

Herefter fik formanden for Skyttelavet Henning Aadorf ordet:
”Jeg vil gerne se 852 Peter Humphreys og 657 Flemming Rasmussen heroppe. Disse to herrer bliver 125 år tilsammen - jeg ved ikke om de vil dele…
Flemming bliver 75 og Peter bliver 50. De får også en flaske hver, fordi de også er med i skyttelavet.”
Henning fortsatte: ”Vi havde gang i den ved vinskydningen d. 9. oktober.
Vi havde en festlig aften med kaffe og kage og skydning og vores nye medlem Frederik Hansen, som vi forventer os meget af, strøg ind og tog en 3. plads og fik en flaske rødvin, Ivan Christensen tog 2. pladsen og fik to flasker rødvin og så ham her Daniel Hansen, som scorer hver gang han forsøger noget, fik en 1. plads og 3 flasker vin. Tillykke med jer.

Henning fortsatte: ”Den 13. november har vi To-kants skydning med Garderne og efterfølgende skafning her på gården. Man kan stadig nå at tilmelde sig inden mandag.”

Formanden for skyttelavet fortsatte: ” Dagen efter d. 14. november har vi Distriktsskydning i DGI-byen med efterfølgende skafning på Holmen. Her er fristen for tilmelding også på mandag d. 6. ”

”Hjemmebaneskydning starter på mandag og der er også våbenkontrol der. Der er også våbenkontrol d. 27. november.
Det er bydende nødvendigt at man møder til kontrol og allersenest d. 4. december, ellers vil man modtage et brev i E-Boks fra politiet. De er blevet meget strikse.
Den 4. december har vi den sidste skydning i år og denne gang vil vi forsøge med noget nyt. Efter skydningen vil der kunne købes gløgg og æbleskiver i lokalet uden for skydebanerne.
Den 11. december holder vi juleafslutning her på gården, hvor der vil være julemad lige som sidste år. Tilmelding i aften eller på skydebanen d. 4. december.
Der vil også komme en julemand forbi, så husk en lille gave til ca. 40,-. I løbet af aftenen vil der også være et Ubådsspil, hvor der vil være flotte præmier.”

907 Kim (julemandens hjælper) havde bedt om at få ordet. Kim fortalte om det grønlandske julemærke som han har til salg.
Det blev første gang udgivet for 50 år siden og siden har det udviklet sig - både opad og nedad; desværre er det nu sidste gang julemærket bliver udgivet.

Frank Urban kom også til orde og fremhævede det store foredrag d. 23. november omhandlende begge de arktiske egne.

Steen Bagge reklamerede herefter for Søværnets Tamburkorps, som næste år har 50 års jubilæum.
Her vil de udgive en CD med noget af deres musik. Dette vil koste 150.000,- og de søger nu opbakning via Søværnets Tamburkorps Venner.
De har så søgt forskellige fonde om midler, bl.a. også Marineforeningen.

Steen fortalte videre at Danmarks Marineforening har sendt en skrivelse ud til alle afdelinger om støtte til dette projekt.
”Der er derfor sat nogle skilte ud på bordene med et mobilnummer, hvortil man kan donere et beløb til formålet.”

Herefter kom redaktøren på banen, hvor han meddelte, at det nu er den tid på året, hvor man kan sende julehilsener i STS. Det koster kun 30,-.
”Jeg går en runde lidt senere.”

Formanden tog igen ordet og fortalte, at foreningen fra Kim von Wowerens bror Jan har modtaget et lille askebæger påført skriften ”Kgl. Marine U-baad 16/2 1948 - 14/12 1948”. ”Det skal op at hænge.”

Slutteligt udbragte formanden Dronningens skål.

Efter skafningen kom et meget fantastisk foredrag fra Søren Lomme Larsen , en redningsmand i 40 år.
Hans talegaver fejlede intet.