Januarmødet 2019

Så rindede år 2018 ud og vi starter på et nyt år. Flaget måtte desværre på halv.

Tre af vore gamle kammerater er på kort tid gået fra borde. Michael og Henning udtalte:

Thyge Nielsen medlemsnummer 693, indmeldt i 1997. Han har været i skyttelavets bestyrelse i 17 år, de sidste 7 år som kasserer. Han modtog skyttelavets erindringstegn i 2004 og skyttelavets hæderstegn i 2011.

Martin Jørgensen, medlemsnummer 723, indmeldt i 2000. Han var bl.a. med på arbejdsholdet i en årrække og var også med i whistklubben. Han modtog marineforeningens kammeratskabstegn i 2006. Martin var altid god for en god historie.

Jan Schmidt Hansen medlemsnummer 805, han blev meldt ind i 2007. Jan var i skyttelavets bestyrelse i 7 år, han overtog kassererposten efter Thyge. Jan var et dejlig menneske at arbejde sammen med, altid godt humør og en hurtig bemærkning.
Jan var bl.a. medhjælper i baren ved lørdagsåbent og til Skt. Hans. Han modtog skyttelavets erindringstegn i 2013 og marineforeningens kammeratskabstegn i 2017.

Ære været deres minde.

Gert Larsen udtalte:
Jeg har kendt Thyge lige siden han startede i foreningen. Vi har nu fået en maskintelegraf som vi har arvet inden boet er gjort op. Vi har i rigtig mange år ønskes os en. Da jeg var ovre og besøge Bente forleden fortalte hun at Thyge havde ønsket at vi skulle have den. Thyges liv har været beskrevet i Så Til Søs i løbet af 2018. Jeg er glad for at Thyge og Anders fik gjort det færdigt. Thyge har gjort meget for marineforeningen ,derfor vil jeg bede om at i alle rejser jer og sige tak til ham. Han blev meldt ind og båret ud som Kim plejer at sige ved optagelsen. 6 gaster fra marineforeningen skal bære kisten ud i morgen. Ære være hans minde.

Michael orienterede om at Thyge skulle bisættes fredag den 11. januar kl. 13 fra Glostrup Hospitals Kapel. Martin den 12. januar kl.11 fra Rødovre kirke og Jan den 17. januar kl. 13 fra Grøndalslund kirke.

Michal bød velkommen til vores foredragsholder Rolf Meyer - foredraget kommer til at handle om havari og havariundersøgelser og når man kigger rundt på nogen af de "vrag" som sidder her i forvejen så kan det jo være at der er nogen der ved noget i forvejen. Det skal jeg ikke kunne sige.

Der blev optaget 6 mennesker ved mødet:

Kjeld Bregenhof - Lars Peter Møller - Flemming G. Nielsen - Freddy Randy Dahl - Ryan Jannik Hansen -  Bent Ernst Hadler.

Bent Ernst Hadler.
Tusind tak for at jeg er blevet fundet værdig til at blive optaget. Jeg sejlede i 70'erne med korvetterne Bellona og Triton og en kort periode med Delfinen som sonar gast. Jeg hører rigtig godt og var også på sonar skolen og AIS. Sluttede som fast dagmand på Dragør fortet. Gift og bor på Stevns. Går på jagt og nyder livet som selvstændig erhvervsdrivende.

Kjeld Bregenhof:
jeg er født i 1951. Har være officer i søværnet 14 år og små 20 år som reserveofficer. Har sejlet Peder Skram og torpedobåde og Willemoes. Startede som erhvervspraktikant i Henrik Gerner. Jeg var på Søværnets Signalskole i flere omgange. Da jeg forlod søværnet fortsatte jeg som reserveofficer i torpedobådene.

Lars Peter Møller:
Jeg kom ind som børnesoldat -16 år gammel. Har været på Grønlands Kommando og sejlet med kutterne og Fylla. Bor i Kirke Eskildstrup, er grønlænder født i 1960 og boet halvdelen af mit liv i Danmark.

 

Flemming G. Nielsen:
Født i 1946 og kom i søværnet. Er uddannet som maskinarbejder. Har været på Grønnedal i Grønland og passet Kraften og El-værket.

Freddy Randy Dahl:
Kom ind i søværnet som 16 årig var i Auderød 3 måneder og derefter Ægir 1966 i 3 måneder, efterfulgt af 1,5 år i torpedolære på Margretheholm. Jeg kan alt om en torpedo, kan bygge den, ved hvordan den fungerer, det er som en damptromle 4 cylindre som kører på 3 hastigheder. Sidste hastighed SS "satans stærk" Jeg har også sejlet med torpedobåde og de gamle kunne ikke følge med torpedoerne men gasturbinebåden Søløven kunne sejle stærkere end dem. Engang sejlede vi over en og blev ramt og fik hul i båden og måtte på værft på Holmen.
5 år med de både. Jeg kan huske i 1968 da russerne gik ind i Tjekkoslovakiet der blev bådene armeret med miner og skarpladte torpedoer og klar til at lukke sundet på 2 timer. Jeg fik også en straf i søværnet og sad i Holbæk arrest i 8 dage og lavede 9.500 klemmer. Sluttede i 70'erne som overkonstabel. Har boet i Spanien i 10 år og kom tilbage og hørte om det her sted.

Ryan Jannik Hansen:
er født i 1945 - 73 år indtil videre. Har hele mit liv været klejnsmed, Født og opvokset i Herlev og bor der stadig sammen med min hustru Susanne. Jeg har ikke været sømand men gardehusar. Min interesse for marineforeningen stammer fra Bjarne Christensen, og jeg er kommet her i 3 - 4 år så det var vel på tide at jeg blev meldt ind. Tak fordi jeg blev optaget.

Månedens jubilarer
Skibsnummer 349 Kaj Urban kunne fejre 50 års jubilæum., 409 Bent Jørgensen 45 år og sidst 836 Jørgen Skotner 25 år.

 Skyttelav ved Henning.

Godt nytår til alle. Velkommen til de nye medlemmer i er velkommen til at kigge ud på skydebanen. Få et par prøveskud.
Vi er blevet inviteret til Landskyttestævne i Esbjerg vi satser på at få et godt hold med. Egenbetaling 600 kr. hvis man sover på 3 mands lukaf, ellers må man selv betale differencen.
Hjemmebaneskydningen er startet, så dem der har meldt sig, husk at komme ud at skyde.
Garderskydning den 23.januar damerne er med. Tilmelding senest på mandag.
Banko den 21. februar og admiralforsamling 28. februar.
Skydekort er sat til salg.
Våbenkontrol er sidste chance på mandag!!!! Det er slut nu - lovgivningen er strammet skal overholdes. Våbentilladelse inddrages.

Gert Larsen:

I går var det onsdag og jeg deltog i en interessant indledning til en mindegudstjeneste i Holmens Kirke. Det er mindegudstjenesten for Hans Hedtoft som forliste ved Grønlands sydspids.(Punktum) I 1959 stødte skibet på et Isbjerg på vej hjem fra Qaqortoq (Julianehåb) til Danmark og gik ned. I denne måned er det 60 år siden. I den anledning har Holmens kirke og fonden Hans Hedtofts forlis og Grønlands Kommando afholdt et arrangement som foregår i Holmens kirke. En masse indbudte personer var tilstede og højdepunktet var afsløringen af den redningskrans som er det eneste som er fundet fra Hans Hedtoft. Den var drevet i land på Island. Den kan ses resten af måneden i Holmens Kirke. Det er en meget speciel ting som vi skal værne om så derfor har kirken og fonden forlangt at så længe den er der så skal der være en vagt omkring den.

Den må ikke berøres. Udstillingen afsluttes med en mindegudstjeneste den 30. januar. Danmarks Marineforening har lovet at stille nogle folk til rådig når der er arrangementer i kirken. Det er et Distrikt 1 arrangement og Brøndby har næsten udfyldt opgaven med at stille folk til rådighed. Mangler 3 mand så henvend jer til mig.

Turen til Ærø 5. til 7. april. Søren vil gerne have nogle tilmeldinger. Han er guide og chauffør . Er der nogen der vil med så meld jer til hos Søren. Den koster ca. 2000 kroner.

Urban Junior: Den 9 februar 2019 afholder. BMMF march. Ruterne er på hhv. 7,14 og 21 km. Start kl. 9 og brunch fra kl. 8.

Redaktøren informerede om at der var blevet lagt 545 kroner i bombebøssen. Det er det beløb som er betalt for jule og nytårshilsener i Så Til Søs. Det er vigtigt at Gert Larsen har den korrekte e-mail. Hjælp hinanden hvis din kammerat ikke er så stærk udi det IT-mæssige. Der blev også reklameret for ENIGMA foredraget den 28. marts. (se annonce i bladet).

Erik Tofte:
Vi sælger skydekort. Skyttelav sælger skydekort til 5 kr. stykket. Man skriver sit navn/nummer på skydekortet og afleverer det tilbage og det giver indtægter til skyttelavet. Ca. 40 flasker snaps på spil.
En anden kedelig meddelelse. Carlsberg har nu i deres visdom besluttet at de ikke længere vil lave Gammel Carlsberg. 1883 skulle være afløseren. 1883 er lige så dyr som en Lux øl. Den kommer til at koste 20 kroner fordi den er dyr i indkøb.

På de faste pladser, som vores afdøde kammerater havde siddet, lå der en rød rose som den sidste hilsen.

Efter skafningen var der et yderst interessant foredrag om Havariundersøgelser vedrørende SAS-ulykken i Milano og en hændelse med et F16 fly som havde fået ødelagt landingsstellet ved start.. Foredragsholder var havariundersøger Rolf Meyer.